Start pagina · Wie ben ik. · Charoiet · Mijn hobby's · Patronen · Freebees · Uw projecten · Logboek · Voorwaarden · Gastenboek · Contact · Links · English

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2004 wilde ik al een eigen website hebben. Ik zou dat wel eventjes doen...dacht ik! Maar ja...waar had ik het over.


Ik ben toen gaan surfen op het Internet. Misschien dat ik daar wel een leuk programma kon downloaden en dan met een paar klikken een eigen site kon maken. Maar wat kwam ik bedrogen uit!!!


Allemaal HTML. Wat was dat nu? Ik snapte helemaal niets van die materie. Oké, een boek er dan maar bij. Kreeg eindelijk met heel veel moeite één pagina klaar en zelfs één met een Java bewerking. Ik kon de letters van links naar rechts laten scrollen. Ik kon het ook op een pagina laten sneeuwen. Wat was ik trots toen ik mijn 1e pagina in de browser zag! Nu moest ik verder....maar wat was dat nu! Ik kwam niet verder dan de 1e pagina. BALEN!


Na een maand of 2 had ik er genoeg van. Ik ergerde me rót aan dat hele HTML gedoe. Voor mij dus geen site. Het hoefde voor mij allemaal niet meer.

Maar het idee van een eigen site bleef door mijn hoofd spoken. Het bleef me dwars zitten dat het mij niet was gelukt.

 

Nu na bijna 3 jaar wilde ik het nogmaals gaan proberen. En ja hoor...ik was vergeten tegen welke problemen ik aan was gelopen. Dat vervelende HTML!

 

Mijn man en mijn jongste zoon hadden wel hun hulp aangeboden maar die wilde het voor mij maken. Dat wilde ik dus weer niet. Ik wilde het zelf doen. Met een beetje hulp af en toe natuurlijk. Ik wilde niet afhankelijk zijn van een ander, om te wachten tot die tijd voor mij hadden als er wat veranderd moest worden.

 

Maar het belangrijkste was ik wel vergeten. Hoe wilde ik mijn site laten heten. Hoe moest het eruit gaan zien. Wat wilde ik erop gaan zetten en nog veel meer van dat soort vragen kwamen op mij af.


Eerlijk gezegd had ik daar nog nooit echt bij stil gestaan. Ik had wel een bepaald idee in mijn hoofd maar echt uitgewerkt had ik dat nog niet. Dus...eerst moest ik een plan maken voor mijn site.

 

Ik struikelde al over de naam. Hoe zou ik mijn site willen noemen.
Ik wilde een naam die nog niet bestond als site. Dát was moeilijk. Het moest ook een naam zijn die niet alleen specifiek gebaseerd zou zijn op het borduren. Ik wilde nog veel meer dingen op de site plaatsen en nog veel meer andere dingen erop kunnen doen dan alleen maar borduurpatronen te koop aanbieden. Een naam die van alles in kon houden, die bij mij paste en die goed aanvoelde.

 

Weer het Internet op dus!

 

Na lang surfen op het Internet kwam ik een site tegen met allemaal edelstenen. Daar zag ik de steen “Charoiet”. De steen vond ik al mooi maar de naam nog mooier! Het is wel erg gek..mijn lievelingskleur is rood en ik ben gevallen voor een edelsteen die voor het grootste gedeelte blauw/paars is. De naam had ik dus. Nu de rest nog.

 

Ik ben, met hulp van mijn man en jongste zoon, net zo lang gaan proberen totdat ik mijn eerste pagina op de browser kon bekijken. Gaandeweg begon ik een beetje te begrijpen wat ik allemaal aan het doen was.


En zie! Ik had weer een pagina af. Zo ging het totdat ik alle pagina’s die ik voorlopig nodig had gemaakt had. Nu de toeters en bellen nog. Er moesten plaatjes in. Thumbnails zogezegd, anders zou mijn site daar weer op vast lopen. Gelukkig had ik ooit eens een gratis programma gedownload die dat voor mij kon doen. Weer een probleem minder.

 

Er staat op dit moment nog wel niet veel op maar wil dat in de toekomst veranderen.

Ik ben blij dat ik gevallen ben op de steen en de naam “Charoiet”! Toen ik las wat de steen betekende en waar het voor stond wist ik zeker dat ik een goed besluit had genomen om mijn site “Charoiet”te noemen.

 

 

Waar staat de steen en de naam van “Charoiet”voor?

 

Charoiet is een nog vrij onbekende steen. Het is eigenlijk een mineraal. Ze staat pas sinds kort in de belangstelling. Er is hierdoor nog niet op alle vlakken informatie over deze steen te vinden.

Charoiet is vermoedelijk pas omstreeks 1947-1949 in Rusland ontdekt. Buiten Rusland bleef deze steen onbekend tot ongeveer 1975.

De naam van het mineraal Charoiet is afgeleid van het Russische woord chary, dat "charme" of "magie" betekent. Het is zo genoemd vanwege de impressie die het mineraal achterlaat.

 

Waar kan de steen, naar men zegt, voor zorgen?

 

Is goed voor: nieren, bijnieren, slijmvliezen, spieren, ontkalking, tandbederf.
Tegen: overgewicht, hoge bloeddruk.
Helpt bij: menopauze, geestesziekten, krankzinnigheid.
Geeft: wilskracht, werklust, uithoudingsvermogen. Verlicht en reinigt de geest.
Spiritueel: geeft iemand inzicht in zichzelf, hulpmiddel bij diepe meditatie.
Laat iemand: Goed slapen met creatieve dromen, voor transformatie en daadkracht.
Bevordert: de omgang met anderen.

 

De steen zélf kan ik mij nu nog niet veroorloven, maar ik hoop dat de naam al een goede uitwerking op mij en mijn site zal hebben.

 

Een beetje invloed heeft de naam al gehad. Mijn site staat op Internet.

 

 

 

 

 

 

Bedankt “CHAROIET”!

 

 

 

 

 

Copyright Permissions And All Rights Reserved By CHAROIET.NL © 2007